Tilannekuvat 2013 ja 2014

Tilannekuva 2.0.14: Rakennemuutoksessa tarvitaan kansainvälistä liiketoimintaosaamista Tilannekuva kertoo karua kieltä muutoksen tarpeesta. Pirkanmaan asema Suomen kansantalouden vientiveturina on heikentynyt voimakkaasti. Uutta vientikelpoista korkean arvolisän liiketoimintaa ei ole syntynyt riittävällä vauhdilla. Kansainvälisessä liiketoiminnassa on mukana vain harva pirkanmaalainen kasvuyritys.

Osaamispohjamme on edelleen vahva ja korkeakouluilta on lupa odottaa paljon yhteistyön, rahoituksen ja uudistumisen myötä. Startup-kulttuuri ja yrittäjyysilmapiiri on vahvistunut, erityisesti korkean teknologian osaajien keskuudessa. Kaiken kaikkiaan tarvitsemme radikaalimpia uudistumisen kärkiä.

Innovaatiotoiminnan tilannekuvan kärkimuutokset 2015

Avaa tästä tilannekuva 2.0.14 PDF

Tilannekuva 2013

Ensimmäinen tilannekuva-tarkastelu kertoo vahvasta innovaatiotoiminnan perustasta sekä matalasuhdanteen rinnalla etenevästä rakenteellisesta muutoksesta. Yrittäjyyden rooli maakunnan innovaatiotoiminnassa on kasvussa ja maakunnassa on aiempaa enemmän alkavia, kasvuun tähtääviä yrityksiä. Yliopistojen ja innovaatioalustojen toiminta yrittäjyyden synnyttämisessä on rohkaisevasti kasvanut. Jatkuvan kasvun saavuttaminen vaatii kuitenkin lisää panostuksia ja kasvunpolun turvaamista.

Avaa tästä tilannekuva 2013 PDF